Plánská padesátka, hornické muzeum, hrnčířské slavnosti

I v mrazivě deštivou sobotu náš krajánek Petr Brožík statečně vyrazil za dobrodružstvím.

Plánská padesátka První zastávkou jeho cesty byl start pochodu Plánská padesátka, který se konal v Plané pod hlavičkou projektu ČESKY PĚŠKY S ČPP. Tento oblíbený turistický pochod nabízí účastníkům možnost prozkoumat krásy okolní přírody a zažít neopakovatelnou atmosféru společného putování. Přestože počasí nebylo nejpříznivější, Petr se vydal na trasu s nadšením a odhodláním.

Hornické muzeum v Plané Poté se Petr přesunul do Hornického muzea v Plané, kde si povídal se správcem muzea panem Janem Teplíkem. Toto fascinující muzeum se nachází v bývalé štole pod městem Planá a nabízí poutavou expozici rudného hornictví. Od svého otevření v roce 1983, pod správou Regionálního muzea v Tachově, přibližuje návštěvníkům těžkou práci horníků a bohatou historii těžby v regionu. Prohlídka muzea je zážitkem, který vás zavede hluboko pod zemský povrch a umožní vám nahlédnout do minulosti tohoto důležitého průmyslu.

Hrnčířské slavnosti na zámku Nelahozeves Na závěr své cesty se Petr zastavil na zámku Nelahozeves, kde se konal 19. ročník hrnčířských slavností. Tato tradiční akce přilákala milovníky keramiky a rukodělných výrobků z širokého okolí. Na nádvoří zámku mohli návštěvníci obdivovat a zakoupit nádherné hrnčířské výrobky, zúčastnit se ukázek řemeslné výroby a užít si bohatý doprovodný program. Zámek Nelahozeves, se svou bohatou historií a krásnou architekturou, poskytl slavnostem skvělou kulisu a přidal celé akci jedinečný šarm.

Petr Brožík tak prožil den plný zážitků a poznání, navzdory nepřízni počasí. Připojte se k němu a objevujte krásy a tradice naší země v jakémkoli počasí!