Strakonice – Muzeum středního Pootaví, Hoštice – 40 let „Slunce, seno, jahody“

Dnes vás zveme na romantickou cestu s Krajánkem Rádia Blaník Petrem Brožíkem do malebného srdce jižních Čech. Naše dobrodružství začíná ve Strakonicích, v kouzelném Muzeu středního Pootaví.

V Muzeu středního Pootaví Strakonice nás srdečně přivítá zástupce ředitele a kurátor výstavy „Sedmdesátky“, Robert Malota. Tato výstava nás zavede do nostalgických sedmdesátých let, kdy se svět změnil rytmem diskoték, barevným oblečením a novými technologiemi. Robert Malota nám s nadšením představí artefakty a příběhy, které oživují ducha této nezapomenutelné éry. Projdeme se mezi exponáty, které nás přenesou do doby našich rodičů a prarodičů, kdy život měl svou specifickou chuť a rytmus.

Naše cesta pokračuje do malebné vesničky Hoštice, která si letos připomíná 40 let od premiéry legendárního filmu „Slunce, seno, jahody“. Tento film, který vstoupil do srdcí mnoha generací, nám připomíná krásu a humor venkovského života. Projdeme se po místech, kde se natáčely slavné scény, a vzpomeneme na ikonické postavy, které nám přinášely smích a radost. Hoštice ožívají vzpomínkami na časy, kdy filmový štáb proměnil tuto malou vesnici v centrum dění a zanechal tu nezapomenutelný otisk.

Poslouchejte Blaník a nechte se unést romantikou a kouzlem těchto nádherných míst. Objevte s námi příběhy, které tvoří duši jihočeského regionu, a vydejte se na cestu časem do sedmdesátých let i do magického světa filmu „Slunce, seno, jahody“. Můžete nás sledovat také v podcastech na našem webu! ❤️