Český ráj, zámek Hrubý Rohozec, jezero Katlov

Náš krajánek Petr Brožík za vámi jezdí i o víkendu, aby vám přinesl nové příběhy a zážitky z různých koutů naší krásné země. Tentokrát navštívil malebný Český ráj, kde si s členy Klubu českých turistů a projektem Česky pěšky povídal o letních akcích a aktivitách. Český ráj je opravdový skvost, kde příroda a historie jdou ruku v ruce, a Petr se zde dozvěděl mnoho zajímavého o tom, co všechno si pro návštěvníky připravili.

Po cestě se Petr zastavil na zámku Hrubý Rohozec, kde ho přivítala paní kastelánka Eliška Kořánová. Společně probrali novinky letošní sezóny a Eliška mu s nadšením ukázala nejkrásnější zákoutí tohoto romantického zámku. Hrubý Rohozec je nejen architektonický skvost, ale také místo plné příběhů a tajemství, které čekají na své objevení.

Petr své putování zakončil na kouzelném jezeře Katlov, kde vyzpovídal legendárního rybáře Jakuba Vágnera. Jakub mu vyprávěl o svých rybářských zážitcích a dobrodružstvích, které zažil na tomto malebném místě. Jezero Katlov je nejen rájem pro rybáře, ale také pro každého, kdo hledá klid a spojení s přírodou.

Krajánkovo putování můžete slyšet v éteru našeho rádia, a pokud ho náhodou nestihnete, určitě si pusťte naše podcasty nebo se podívejte na web. Právě tam jsme pro vás nově připravili všechny tipy kolegů Petra Brožíka a Vlasty Suka. Tak se na vás těšíme zase v úterý, kdy pro vás budeme mít další inspirativní příběhy a tipy na výlety!