2,5 tuny kaprů a tajná paštika! Úspěšný výlov z Jablonného v Podještědí

Náš Blanický krajánek Petr Brožík se tentokrát vydal do Libereckého kraje, na místo, které doslova voní čerstvou vodou a rybími specialitami. Zavítal na Rybí farmu Ráj pod Lemberkem, kde se konal velkolepý výlov Dvorního rybníka v Jablonném v Podještědí. A jak zjistil, podzimní výlovy jsou i gastronomickým zážitkem!

Akce, která proběhla v sobotu 15. listopadu, byla obrovský úspěch. V sítích skončilo přes dvě a půl tuny čerstvých ryb – kapříků, amurů, jeseterů, štik a sumců. A davy návštěvníků nechyběly!

„Tohle je gastronomický ráj, nejen rybí farma!“ hlásil Petr nadšeně. „Byla to skvělá podívaná, ale ještě lepší ochutnávka. U stánků se prodávaly a ochutnávaly rybí speciality, kapří hranolky i uzené ryby. Ale hitem, který mě naprosto nadchl, je kapří paštika. Pan majitel Karel Lemberk Klepš mi prozradil, že je to jejich originální receptura! Není divu, že po ní lidi šíleli.“

Kromě ochutnávek probíhal samozřejmě i prodej živých a zpracovaných ryb. A pro ty, kteří nestihli sobotní výlov, má Petr dobré zprávy.

„Nemusíte čekat na další výlov,“ dodává Petr. „Dobroty z ryb můžete ochutnat v restauraci rybí farmy v Jablonném v Podještědí. A čerstvé, zpracované i živé ryby nakoupíte přímo na sádkách ve Lvové. Tak si nenechte ujít tu kapří paštiku!“

Blanický krajánek to může jen potvrdit: Podzimní výlov byl skvělá akce plná tradice a čerstvých dobrot. Pokud máte rádi poctivou rybí kuchyni, Ráj pod Lemberkem je ideální místo pro váš gastronomický výlet.