Volenice, zámek Březnice a Památník Antonína Dvořáka

Blanický krajánek Petr Brožík zavítal do Volenic, na zámek Březnice a do Památníku Antonína Dvořáka

Dog Center Ajax ve Volenicích: Výcvik, výchova i agility pro čtyřnohé miláčky
První zastávka Petra Brožíka byla v Dog Center Ajax ve Volenicích, kde se setkal s panem Romanem Šmatlákem. Toto centrum se zaměřuje na výcvik psů, rodinnou výchovu i oblíbený sport agility. Bohužel se tentokrát nepodařilo psy zahlédnout, protože právě honili stopu na poli, ale i tak nám pan majitel přiblížil, co všechno zdejší psi a jejich majitelé mohou zažít a naučit se.

Podzimní a adventní akce na zámku Březnice
Další kroky vedly na zámek Březnice, kde Petr Brožík hovořil s kastelánem Robertem Bartákem o uplynulé sezóně. Ta byla plná zajímavých akcí a prohlídek, ale rozhodně tím nekončí. Během podzimních prázdnin bude zámek otevřen celý týden a chystají se i krásné adventní akce. Pro návštěvníky je to ideální příležitost prožít trochu historie i během chladnějších měsíců.

Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě: Koncerty a Den středočeského kraje
Poslední zastávka vedla do Památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě, kde se Petr setkal s ředitelem Vojtěchem Poláčkem. Ten ho pozval na řadu podzimních koncertů, které vyvrcholí adventními hudebními večery. Zajímavou akcí bude také Den středočeského kraje, kdy bude 28. října vstup do památníku jen za jednu korunu a připraven je i speciální program pro rodiny s dětmi.

Další reportáže a tipy na výlety od našich krajánků najdete na www.radioblanik.cz, kde si můžete poslechnout i podcasty plné zajímavých příběhů a zážitků z cest.