Modelové království, Japonská zahrada ve Sněžném, Pohádková vesnička v Podlesí

Blanický krajánek na cestách po Vysočině: Modelové království, Japonská zahrada a Pohádková vesnička. Dnešní putování našeho blanického krajánka Vlasty Suka zavedlo do srdce malebné Vysočiny.

Modelové království ve Žďáru nad Sázavou – ráj pro milovníky vláčků

První zastávkou blanického krajánka Vlasty Suka bylo město Žďár nad Sázavou, kde se nachází jedno z největších modelových kolejišť v České republice – Modelové království. Tento fascinující svět modelových vlaků a kolejí uchvátí návštěvníky všech věkových kategorií. Pečlivě propracované scény plné detailů a pohybu vnášejí život do každé miniaturní krajinky, kterou prochází vláčky, a celý zážitek je tak plný nostalgie i nadšení.

Japonská zahrada ve Sněžném – místo klidu a harmonie

Druhou zastávkou byla obec Sněžné u Nového Města na Moravě, kde se Vlasta Suk zastavil v Japonské zahradě. Tato oáza klidu, inspirovaná japonskou zahradní architekturou, nabízí harmonii mezi přírodou, vodou a kameny. Zahrada je ideálním místem pro relaxaci a meditaci, kde si můžete vychutnat krásu a jednoduchost přírodních prvků, které vás na chvíli přenesou do dalekého východu.

Pohádková vesnička v Podlesí – svět plný fantazie pro celou rodinu

Poslední zastávkou byla Pohádková vesnička v Podlesí, která je rájem pro děti i dospělé, kteří mají rádi pohádky. Vesnička s domečky a pohádkovými bytostmi jako z knížek nabízí jedinečný zážitek, kde ožívají skřítkové, čerti a další pohádkové postavy. Celá rodina si tu užije den plný fantazie a zábavy v krásné přírodě.

Další tipy na výlety přinese ve čtvrtek Petr Brožík. Všechny reportáže blanických krajánků, včetně fotek a videí, a také podcasty, najdete na www.radioblanik.cz.