Den lesů nové generace, Výlet do Muzea hraček, Rokytnice v Orlických horách

Krajánek Vlasta Suk a jeho putování po východních Čechách

Dnešní cestu našeho blanického krajánka Vlasty Suka odstartovalo malebné město Hradec Králové. Vlasta nás pozval na akci, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník přírody – Den lesů nové generace. Tato událost proběhne v sobotu 5. října na pomezí Královéhradeckého a Pardubického kraje. Den plný přírodních zážitků nabídne návštěvníkům nejen slavnostní otevření nové naučné interaktivní stezky, ale také možnost poznat les z úplně nové perspektivy. Tato stezka je vytvořena tak, aby zábavným způsobem ukázala, jak les funguje jako nekonečný cyklus života. Vlasta Suk zdůraznil, že návštěva této akce je skvělou příležitostí strávit den na čerstvém vzduchu a přitom se dozvědět něco nového o naší přírodě.

Výlet do Muzea hraček v Rychnově nad Kněžnou

Druhou zastávkou Vlasty byla malebná Rychnov nad Kněžnou, kde navštívil Muzeum hraček. Toto muzeum přenese každého návštěvníka zpět do dětských let, kdy svět plný fantazie a radosti byl jen otázkou jedné hračky. Vlasta se svěřil, že pro něj byl návrat mezi historické hračky velmi emotivní zážitek. Od dřevěných vláčků až po panenky z různých období – muzeum nabízí pestrou sbírku hraček, které potěší nejen děti, ale i dospělé, kteří si rádi zavzpomínají na své dětství.

Závěr putování v Rokytnici v Orlických horách

Poslední zastávkou blanického krajánka Vlasty Suka byla Rokytnice v Orlických horách, kde zavítal k hotelu Rokytenka. Zde se nachází malý, ale kouzelný zoo koutek, který je ideální pro rodiny s dětmi. Tento útulný prostor nabízí možnost vidět a poznat různé domácí zvířata, což děti naprosto nadchne. Vlasta zmínil, že i on se na chvíli vrátil do svých dětských let, když si povídal se zvířaty a pozoroval jejich dovádění. Celý areál je skvělým místem pro klidnou rodinnou procházku, která může být zpestřena návštěvou přilehlé restaurace či kavárny.

Den plný inspirace a pohody

Vlasta Suk nám dnes opět přinesl několik skvělých tipů na výlety, které jsou ideální jak pro jednotlivce, tak i pro celé rodiny. Od procházky přírodou na Dni lesů nové generace, přes nostalgii v Muzeu hraček až po zábavný zoo koutek – každý si zde najde něco, co mu udělá radost.

Všechny reportáže, fotky a videa z putování našich krajánků najdete na našem webu radioblanik.cz. Nezapomeňte nás sledovat a poslouchat naše pravidelné reportáže, ve kterých se dozvíte další skvělé tipy na výlety!