Pochod kocoura Mikeše, TV Nova roadshow

Blanický krajánek Petr Brožík na Pochodu kocoura Mikeše a TV Nova roadshow

Blanický krajánek Petr Brožík se tentokrát vydal na další zajímavé dobrodružství, které spojilo lásku k pohybu i oslavám významného jubilea. Navštívil totiž Pochod kocoura Mikeše v Mnichovicích a poté zamířil na Karlovo náměstí v Praze, kde se konala velkolepá roadshow TV Nova k oslavě 30 let vysílání.

Pochod kocoura Mikeše – 21. ročník

První zastávkou Petra Brožíka byl Pochod kocoura Mikeše, který se letos konal už po jednadvacáté a opět ho pořádal Klub českých turistů v rámci projektu Česky pěšky s ČPP a Rádiem Blaník. Zakladatelka pochodu a tajemnice městského úřadu v Mnichovicích, Miroslava Vojtíšková, byla nadšená z velkého zájmu účastníků. „Mikeš přitahuje malé i velké a trasa je vhodná pro každého, kdo chce strávit den v přírodě,“ říkala s úsměvem. Petr si pochopitelně trasu prošel také, i když si sám postěžoval, že jeho turistické boty zřejmě mají nějakou chybu – ať šel kamkoliv, pořád končil u stánku s občerstvením.

Za Klub českých turistů ho na trati provázel Roman Hrůza, který zmínil, jak je důležité podporovat pěší turistiku a jak tento pochod každoročně přitahuje více nadšenců. „Je to o pohybu, ale hlavně o setkávání a dobré náladě,“ dodal Roman.

TV Nova roadshow – 30 let spolu

Po aktivním dopoledni v Mnichovicích se Petr přesunul na Karlovo náměstí v Praze, kde probíhala roadshow TV Nova k 30. výročí jejího vysílání. Atmosféra byla plná oslav a zážitků pro návštěvníky všech věkových kategorií. Petr se setkal s herečkou Alicí Bendovou, která s úsměvem vzpomínala na své zážitky z natáčení různých projektů. „Je úžasné, kolik se toho za těch 30 let změnilo, ale zároveň, jak nás to všechny spojuje,“ řekla.

Dalším hostem, se kterým Petr vedl rozhovor, byla zpěvačka a herečka Anna Slováčková, která se podělila o své dojmy ze současných projektů a o radost z toho, jak TV Nova slaví své výročí společně s fanoušky. „Je to skvělé vidět tolik lidí, kteří s námi zažili ty nejlepší televizní chvíle,“ prozradila Anna.

A na závěr…

Petr Brožík opět přinesl příběhy plné energie a zábavy. Ať už jste fanoušci turistiky, nebo milujete televizní show, Petr vás určitě znovu nadchne svými reportážemi. Všechny rozhovory, fotky a videa najdete na našem webu radioblanik.cz. Těšíme se na další zážitky s naším blanickým krajánkem!