Bystřice, Týnec nad Sázavou a nový projekt AV ČR

Blanický krajánek Petr Brožík na cestách: Bystřice, Týnec nad Sázavou a nový projekt AV ČR

Náš krajánek Petr Brožík opět přináší zajímavé příběhy a nové objevy ze svých cest po naší krásné zemi. Tentokrát navštívil tři velmi rozdílná, ale o to zajímavější místa, která stojí za pozornost.

Komunitní centrum v Bystřici u Benešova

Petr svou cestu začal v Bystřici u Benešova, kde nedávno otevřeli nové Komunitní centrum, které slouží nejen dospělým, ale i dětem. Centrum je propojeno s městskou a dětskou knihovnou a nabízí širokou škálu aktivit pro všechny věkové kategorie. Vedoucí centra, Veronika Hřebíčková, představila plány na nadcházející akce a těší se, že centrum bude místem, kde se budou setkávat lidé všech generací. „Je to místo, kde mohou všichni najít něco pro sebe – od vzdělávání až po zábavu,“ uvedla Veronika Hřebíčková.

Hrad Týnec nad Sázavou a Keltský den

Další zastávkou byl hrad Týnec nad Sázavou, kde se Petr setkal s kastelánkou Martinou Hruškovou. Hrad je nejen historickým pokladem, ale i místem plným akcí. Již v sobotu 21. září zde proběhne Keltský den, který slibuje bohatý program plný keltské hudby, tanců a ukázek řemesel. „Těšíme se na návštěvníky všech věkových kategorií, kteří si budou moci vychutnat jedinečnou atmosféru a dozvědět se více o Keltech, jejich životě a kultuře,“ řekla Martina Hrušková.

Nový projekt Sociologického ústavu Akademie věd ČR: NajemPlus.cz

Petr se ve své reportáži zaměřil i na aktuální téma bydlení. Navštívil Sociologický ústav Akademie věd ČR, kde mu Petr Sunega představil nový projekt pro pronajímatele a nájemníky – NajemPlus.cz. Tento projekt má za cíl zlepšit vztahy mezi oběma stranami a nabídnout užitečné informace o pronájmech a právech nájemníků. „Chceme vytvořit platformu, která bude oběma stranám poskytovat důležité informace a pomůže jim řešit problémy,“ vysvětlil Petr Sunega.

Sledujte další dobrodružství Petra Brožíka na radioblanik.cz

Petr Brožík opět přinesl skvělé tipy na zajímavá místa a projekty, které byste rozhodně neměli minout. Všechny jeho reportáže, fotky a videa najdete na našem webu radioblanik.cz. A nezapomeňte se těšit na další cesty našeho krajánka!