Hrad Cheb, Skanzen Doubrava, Auto moto muzeum Františkovy Lázně

Blanický krajánek Petr Brožík na zimní výpravě: Hrad Cheb, Skanzen Doubrava a Auto moto muzeum Františkovy Lázně

Náš blanický krajánek Petr Brožík se opět vydal na cestu a tentokrát zamířil do Karlovarského kraje. Navštívil místa, která se mohou pochlubit bohatou historií, unikátními expozicemi a zážitky, které rozhodně stojí za to.

Hrad Cheb: Otevřeno i v zimě a zdarma!

První zastávkou byl impozantní hrad Cheb. Tento hrad se pyšní tím, že jako jeden z mála, ne-li jediný, zůstává otevřený i v zimním období, a to zcela zdarma! Kastelán Tomáš Dostál Petra nadšeně provedl a ukázal mu zákoutí hradu, který i v chladných měsících nabízí kouzlo své historie.

Skanzen Doubrava: Vesnická památková perla Karlovarského kraje

Další zastávkou byl skanzen Doubrava u Chebu, jediná vesnická památková rezervace v Karlovarském kraji. Majitel Karel Schmidt Petra seznámil s historií této malebné vesničky, která návštěvníkům nabízí jedinečný pohled do minulosti venkovského života. Procházka mezi starobylými chalupami byla jako cesta časem do doby našich předků.

Auto moto muzeum Františkovy Lázně: Unikátní sbírka strojů

Na závěr výpravy se Petr podíval do Auto moto muzea ve Františkových Lázních, kde ho přivítal majitel Milan Bojtar. Muzeum je domovem mnoha unikátních historických strojů – nejen krásně zrestaurovaných „leštěnek,“ ale i strojů v původním stavu. Petr obdivoval nejen technickou dokonalost vystavených exponátů, ale i péči, kterou jim Milan Bojtar věnuje.

Podcast a další zážitky na radioblanik.cz

Tato zimní výprava do Karlovarského kraje byla plná krásných objevů a zážitků. Všechny reportáže Petra Brožíka si můžete poslechnout v našich podcastech na radioblanik.cz. Připojte se k němu na jeho cestách a nechte se inspirovat k vlastním výletům!