Čechy pod Kosířem, Zámek Náměšť na Hané, Javořické jeskyně

Blanický krajánek Vlasta Suk objevuje kouzla Olomouckého kraje

Blanický krajánek Vlasta Suk nás dnes pozval na tři kouzelná místa v srdci Olomouckého kraje, kde na nás čekaly nejen přírodní krásy, ale i historické poklady.

Muzeum historických kočárů v Čechách pod Kosířem

Vlasta svou cestu začal v Čechách pod Kosířem, kde navštívil největší muzeum historických kočárů v České republice. Muzeum je domovem nádherných kočárů, které dýchají historií a přinášejí návštěvníkům jedinečný pohled do minulosti. „Je úžasné vidět, jak se tu uchovává naše dědictví,“ poznamenal Vlasta při prohlídce, když obdivoval zdobné kočáry, které kdysi převážely šlechtice a významné osobnosti. Atmosféra muzea byla plná elegance a vzpomínek na dávné časy, což z návštěvy udělalo nezapomenutelný zážitek.

Zámek Náměšť na Hané

Druhou zastávkou byl zámek Náměšť na Hané. Tento barokní zámek obklopený krásným parkem je perla Hané. „Procházet se zámeckými zahradami a představovat si, jak tu kdysi žili šlechtici, je jako cesta do minulosti,“ řekl Vlasta, když se nechal unést kouzlem romantických zákoutí. Kromě nádherného interiéru s historickým nábytkem a uměleckými sbírkami se zámek pyšní i mnoha zajímavými příběhy a legendami, které uchvátí každého návštěvníka.

Javořické jeskyně

Na závěr své výpravy Vlasta zavítal do Javořických jeskyní, které vynikají svou překrásnou krápníkovou výzdobou. Jeskyně, které jsou skutečným podzemním pokladem, zaujmou návštěvníky nejen svými úchvatnými stalagmity a stalaktity, ale i magickou atmosférou. „Cítím se tu jako v jiném světě,“ přiznal Vlasta, když obdivoval křehkou krásu tisíciletých krápníků, které tvoří fascinující přírodní galerie.

Další dobrodružství na obzoru

A co nás čeká příště? Ve čtvrtek se vydá na své cestovatelské dobrodružství kolega Petr Brožík, aby nám přinesl další tipy na výlety. Těšte se na další zajímavá místa, která stojí za objevování! Všechny krajánkovské reportáže, fotky a videa najdete na našem webu.

Poslechněte si podcasty s našimi krajánky!

Chcete slyšet více o cestách našeho prázdninového krajánka Vlasty Suka nebo Petra Brožíka? Poslouchejte jejich vyprávění, zajímavosti z cest a rozhovory s místními na našich podcastových kanálech! Stačí kliknout a užívat si příběhy z celé naší krásné republiky.